Selecteer een pagina
Tulp

IN VERBINDING MET HET WELZIJN VAN JE OGEN

Van jongs af aan leef ik met glaucoom. Mijn verhaal bundel ik op dit moment in een boek. Je zal erin kunnen lezen hoe je bijdraagt aan de gezondheid van je ogen en inspiratie krijgen voor een algemene en holistische levenswijze.

Hieronder deel ik graag twee fijne manieren om bij te dragen aan het welzijn van je ogen.

1) Yoga

Yoga kan zowel je fysieke en mentale gezondheid verbeteren. Er zijn ook speciale oefeningen om je ogen te ontspannen en je ooggezondheid te verbeteren. Je kan thuis alvast aan de slag met onderstaand document. Contacteer me zeker voor meer (yoga)advies op maat!

Download hier de oogyoga oefeningen

Tulp

2) Water (en de rest komt later)

Die uitdrukking herken je vast? Ze heeft mij doen nadenken over of ik wel voldoende water drink gedurende de dag. Dat mogen dagelijks zes tot acht glaasjes zijn. Daarnaast ontstond de bewustwording van het belang van water.

Enkele voorbeelden zijn: bijdrage aan gezonde huid, heldere geest, meer gemoedsrust, stimuleert de immuniteit. (Let op bij glaucoom: niet veel meer water dan één tot anderhalve liter per dag, want het kan dan weer de druk op de ogen verhogen!) Wat mij geholpen heeft, is een overzichtje op mijn bureau leggen waarop ik de glaasjes kan afvinken.

Klik hier om een voorbeeld te zien